tirsdag 24. juli 2012

Oterfiske på Ormsavatnet

Idag gikk turen til Ormsavatnet i håp om å få noe fin fjellørret. Etter noen dager med venting på at vinden skulle gi seg så var idag dagen med forhåpninger for litt fisk. 2 mil innover en anleggsvei langt pokker inn i fjellet kommer vi omsider fram til Ormsavatnet. Her fikk vi se en nydelig fin oterbris på vannet og hjertet begynte å pumpe, her skulle den nye oterfjøla og otervinna få sin jomfrutur i vann. Etter å ha rigga oss til med båt og utstyr var vi klare for en spennende dag med regn, sol(ja sola titta utrolig nok fram), fin bris og forhåpentligvis masser av fisk.
Det tok ikke lange tiden på vannet før det slo i vinna og Mette var helt i 100 og klarte å miste vinna i vannet!!! Da var det bare å snu båten for å plukke opp igjen vinna, men fisken klarte å slippe unna denne gang. Men det gikk ikke mange minuttene før vi så ørreten hoppa opp og beit i flua så det smalt og Mette var fortsatt helt i 100, samtidig slo det i stanga på andre siden av båten og pumpa begynte å gå ganske fort nå. Da var det bare å dra inn fisken på stanga først og hale inn vinna etterpå. De to første fjellørretene var et faktum og dagen fikk en pang start. Etter noen timer i båten fikk vi opp 11 fine matfisker på 2-300g, så nå blir det bra med mat fremover.

Før vi ga oss for dagen så satte vi ut 7 garn som vi skal plukke opp i morgen, så vi håper det blir en like knallfin dag på Ormsavatnet i morgen.  

Dette er på tur inn mot Ormsavatnet, utsikt over Vatnedalvatn.


Ormsavatnet, og oterbrisen smiler til oss.


En som er veldig klar for fisk!


Mette er veldig klar for at det skal bite på flua!


Fortsatt en del snø i fjellet etter en kald sommer.


Ei hytte som ligger nydelig til innerst på Ormsavatnet(Odden)


Stanga er klar for fisk!


Mette med fisk på kroken!


Oterfjøla seiler sin gang på det stille vannet!


Dagens fangst!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar